13.V. Чист и зелен град – Общинско поддържане на чистота на плажната ивица – План за Варна

С мисия за развитие на нашият черноморски град и за постигаме на европейски облик ще формираме общински звено и ще го екипираме с модерна техника (ще търсим и ЕС средства) за регулярно почистване на плажната ивица по примера на Община Валенция и други градове в Европа.

Един път за винаги ще решим този хроничен проблем в града – и плажната ивица в града ще бъде винаги – чиста и приветлива за всички граждани, гости и туристи в града ни – това ще бъде наша също първостепенна приоритет.

 

В южната част на регионите на Валенсия. Общо се почитва от общината до обща площ от 500 000 квадратни метра плаж и 20 000 метра крайбрежна ивица.

Всяка година тази лятна програма по почистване е част от годишния план за почистване и управление на плажовете, изпълняван от провинциалната институция в съответствие с ISO 14001, който включва също опазване и защита плажната ивица.

Лятното почистване на плажовете започна 1 юни и продължава до 30 септември, извършва от екип от 12 машинисти-механици, 1 бригадир и 1 началник на участъка. Операторите разполагат с автопарк от 17 трактора, 15 машини за почистване на плажа и 3 камиона за превоз на отпадъци, както и 4 микробуса и 1 SUV за движение на персонала.

ИК “Бъдеще за Варна”©

Харесваш идеите ни? Сподели ги:

Искаме да чуем твоето мнение:

Ще се радваме да чуем всички ваши идеи, предложения, критики или похвали! Коментирай и ни кажи в каква Варна искаш да живееш.

Прочети още за План за Варна на ИК “Бъдеще за Варна” …

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Pinterest
LinkedIn
LinkedIn
Share