Loading

Организацията на СПР-КНСБ /Пристанище Варна-Изток/ подкрепи петицията на СНЦ”КЧИЗ” за окончателно завършване през 2020 година на Мастър плана за развитие на Пристанище Варна с дълбоководна концепция за развитие!

 

“Днес, получихме поредна подкрепа от всички работници и служителите на Пристанище Варна- Изток към организацията СПР-КНСБ към “Петиция за окончателно завършване на мастър плана за развитие на пристанище Варна през 2020 година” стартирана от СНЦ “Клъстер Черноморска Икономическа Зона” (КЧИЗ) или на едно сдружение в обществена полза, в наше общо настояване за окончателно завършване на един крайно необходим Мастър план за Пристанище Варна, стратегически за Община Варна, за град Варна, за Област Варна и за цяла Североизточна България. Благодарим на всички работници и служителите на Пристанище Варна- Изток към организацията СПР-КНСБ   /Пристанище Варна-Изток/ за тяхната подкрепата в цел развитието на порта и лично благодаря на г-н Мартин Димитров, Председател на СПР-КНСБ /Пристанище Варна-Изток/”, Д-р инж. Дойчин Ников, Председател на СНЦ “КЧИЗ”

 

Цитираме дословно декларацията на СПР-КНСБ  /Пристанище Варна-Изток/:

“ДО: ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА СЪЮЗА НА ТРАНСПОРТНИТЕ СИНДИКАТИ В БЪЛГАРИЯ, Г-ЖА ЕКАТЕРИНА ЙОРДАНОВА

ДО: ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА КНСБ, Г-Н ПЛАМЕН ДИМИТРОВ

ДО: ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА СПР-СТСБ-КНСБ ПРИСТАНИЩЕН ТЕРМИНАЛ ВАРНА-ЗАПАД, Г-ЖА ПЕНКА ИЛИЕВА

ДО: ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА СНЦ “КЧИЗ”, Г-Н ДОЙЧИН НИКОВ

 

ДЕКЛАРАЦИЯ

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,

  Ние от “Синдиката на пристанищните работници – КНСБ Пристанище Варна-Изток” напълно подкрепяме декларацията на нашите колеги “СПР-СТСБ-КНСБ” при пристанищен терминал Варна-Запад и петицията на СНЦ “КЧИЗ” за окончателно завършване през 2020 година на Мастър плана за развитие на “Пристанище Варна ЕАД”, както и всички проекти разработени до този момент от екипа на “Клъстер Черноморска Икономическа Зона”.

  Пристанище терминал Варна-Изток наистена се превърна в Лунапарк. Продължават да се завземат територии от терминала в нарушение на споразумението с министъра на транспорта информационните технологии и съобщения от 2015 година. През последните години товарооборотът значително намалява и “Пристанище Варна ЕАД” губи позиции в сектора на пристанищните услуги, което е доста притеснително за всички работници.

  Беше ни обещано удълбочаване на 6-то и 7-мо корабно място в пристанищен терминал Варна-Изток, но вече година и половина нищо не се случва. Значително бе намалено газенето на голяма част от кейовите места в пристанищен терминал Варна-Изток и отново нищо не се прави в това отношение.

  Липсва ясни и целенасочени мерки за запазване на икономическия потенциал и развитие на “Пристанище Варна ЕАД”.

  Свидетели сме на едно умишлено бездействие, което създава впечатление, че се прави в нечий частен интерес.

  Твърдо заставаме зад колегите си и сме решени да се борим за едно по-добро бъдеще!    

 

С уважение:

МАРТИН ДИМИТРОВ, Председател СПР-КНСБ   /Пристанище Варна-Изток/

гр.Варна, 10.11.2020 година” 

 

ВАРНЕНСКА ТЪРГОВСКА-ИНДУСТРИАЛНА КАМАРА подкрепи петицията на СНЦКЧИЗ за окончателно завършване през 2020 година на Мастър плана на Пристанище Варна с дълбоководна концепция за развитие! Стопанска Камара - Варна също подкрепи петицията на СНЦКЧИЗ за окончателно завършване през 2020 година на Мастър плана за развитие на Пристанище Варна с дълбоководна концепция за развитие!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Pinterest
LinkedIn
LinkedIn
Share