Loading

Неправителствена организация Клъстер Черноморска Икономическа Зона (КЧИЗ) призовава партиите на промяната да изразят решителност и да застанат зад позицията на гражданите относно исканата оставка на Иван Портних, като кмет на партия ГЕРБ.

Уважаеми Граждани на Варна,
Уважаеми 300.000 негласуващи граждани на Варна,

Три неправителствени организации единствени имаха решителността да поискат оставката Иван Портних на един партиен кмет и областен координатор за Варна на партия ГЕРБ, след документирани и публично известни факти за саботирани огромни инвестиции насочени към Варна. Само за няколко дни призива им в социалните мрежи беше подкрепен от хиляди недоволни граждани възмутени от системно саботираните инвестиции към Варна и региона. Постовете бяха залети с хиляди коментари на граждани недоволни от управлението на Варна и запознали се с истината за седемгодишната целенасочена работа на кмета Портних срещу осигурените от самото гражданско общество инвестиции за Варна.

Не само това, тези три неправителствени организации СНЦ „Клъстер Черноморска Икономическа Зона“, СНЦ „Бъдеще за Варна“ и СНЦ “Защита на гражданите и на държавата“ решително заявиха единствени публична позиция с открито писмо към Изпълнителната комисия на партия ГЕРБ за незабавно изтегляне на кандидатурата на Иван Портних за 4-ти мандат като кмет.

Гражданското общество в България – вече уверено се събужда и, постиженията му вече се чувстват по цяла България. Факт е че след публично искане на няколко неправителствени организации и след протести на граждани в София, гражданското общество успя да изиска публичното оттегляне на Йорданка Фандъкова от номинация й за кмет на партия ГЕРБ за предстоящите местни избори. Еднозначно гражданското общество стана фактор в България на промени, които българските граждани от години очакват и изискват. На фона тази активна борба на гражданското общество във Варна и поисканата оставка на Варненския кмет, партийните централи на управлявалите партии във Варна продължават да не осъзнават или не желаят да осъзнаят важността от подаване на оставка на Портних?

Пълната инертност на тези партии, тяхната публично демонстрирана нерешителност, неубедителност и неясно отвсякъде решение и заявление, че оставка на този областен координатор на партия – не е нужна и е безсмислена, бе възприета от гражданите на Варна с възмущение, изненада и породило се съмнение в истинските намерения на партиите изразили мнението, че искането на оставката на Протних е безсмислено. Те вече сериозно се съмняват, че борбата срещу модела ГЕРБ, прокламирана от ПП и десните парти са искрени и честни. Съмненията на варненци, че противопоставянето между ПП и ДБ от една страна и ГЕРБ от друга е само просто поредната предизборна мимикрия, която ще се превърне в истински сплотен съюз с ГЕРБ след изборите, се превърнаха в дълбока убеденост.

Като активната част от гражданското общество на Варна, ние подписалите неправителствени организации на Варна и хилядите граждани подкрепили нашият призив за оставка на Иван Портних настояваме за решителни действия на партиите, които се дефинират като опозиция срещу ГЕРБ взаимно да поддържат единно на практика сформиращият се общ анти ГЕРБ фронт във Варна.

И ако такива решителни действия липсват до парламентарни избори – 02 април за нас това ще бъде показателно и убедително доказателство, че борбата на гражданското общество за решителни промени в управлението на града ще се води не в общ фронт Анти-ГЕРБ, а в два фронта – Анти-ГЕРБ и неявен фронт за запазване на статуквото-ГЕРБ.

Ние, изразителите на общественото мнение, напомняме на партийните централи, че съгласно Закона за местно самоуправление – няма и закона не фиксира срокове за ограничаване провеждането на частични избори за кмет нито 9 месеца, нито 8 месеца преди местен вот. Освен това съгласно закона при оставка на кмет, се назначава временен кмет до провеждане на следващите редовни местни избори.

Д-р инж. Дойчин Ников – общественик и председател на неправителствена организация Клъстер Черноморска Икономическа Зона.		

Позиция на Продължаваме Промяната -Варна относно оставката на Иван Портних- кмет на Община Варна

Позиция на неправителствена организация Клъстер Черноморска Икономическа Зона (КЧИЗ) относно исканата оставката на Иван Портних- кмет на Община Варна пред БНР-Радио Варна.

Позиция на гражданите на Варна от гражданско общество относно исканата оставката на Иван Портних- кмет на Община Варна.

Позиция на гражданите на Варна от гражданско общество относно исканата оставката на Иван Портних- кмет на Община Варна.

Дойчин Ников: Партия ГЕРБ, Иван Портних и лично Николай Нанков, дължат публични отговори, не към мен, не към неправителствена организация Клъстер Черноморска Икономическа Зона, а към вас гражданите на Варна и 30.000 граждани на Аспарухово! Д-р инж. Дойчин Ников получи официална благодарност от Президентството на Република България и от името на г-н Румен Радев за извършено дарение на авторски проект Национален център по бедствие и аварии на България за 100 млн. евро с уредено 100% безвъзмездно финансиране от Брюксел.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Pinterest
LinkedIn
LinkedIn
Share