Loading

Уважаеми граждани на град Варна,
Уважаеми неправителствени организации на град Варна,
Уважаеми Политически партии,

Ние, няколко неправителствените организации, като СНЦ „Клъстер Черноморска Икономическа Зона“, СНЦ „Бъдеще за Варна“ и СНЦ “Защита на гражданите и държавата“ сме се обединили от години към една обществена кауза за икономически просперитет и развитието на туризма на Варна и региона. От години наши експерти и общественици – без един лев общинско и без един лев държавно финансиране се борим и работим усилено за привличане на мащабни европейски инвестиции от Брюксел за реализация на инфраструктура четири сезона край Варна, каквато инфраструктура край града изцяло липсва от години.  

Днес след упоритата съпротива на Кмета на Варна – Иван Портних провалил всичките ни усилия за привличането на безвъзмездни европейски инвестиции  насочени към изграждане на атрактивна инфраструктура четири сезона край Варна или конкретен проект «Varna Ocean Dome – Aквапарк с изкуствен плаж с експо част в град Варна». Гражданите на Варна вече знаят за всички документирани от нас факти за съзнателното и системно саботиране от 2015 година на безвъзмездни европейски инвестиции от Брюксел към мащабни проекти за Варна и региона от партия ПП ГЕРБ, и лично от кмета – Иван Портних, включително и към изграждането на тази важна инфраструктура за туризма край Варна. Проект за изграждане на атрактивна инфраструктура четири сезона край Варна с европейско финансиране е представен на Иван Портних още 2015 година от СНЦ”БВ”.

Пред прага сме пак на един провален туристически сезон край Варна, гражданите на Варна, целият туристически бранш, Варненска туристическа камара (ВТК), фирми и собственици на хотели край Варна трябва да знаят от какво ги е лишил лично Иван Портних чрез съзнателно саботиране на конкретен проект в продължение на седем години.

Проектът е част от мащабна и иновативна концепция “четири сезона” на СНЦ КЧИЗ в цел реализация на по-етапно на три ключови и нови туристически дестинации или атрактивни туристически обекти от международен ранг (от отделни проекта на СНЦ КЧИЗ) около град Варна и Белослав, и за наличните курорти в области Варна и Добрич, която беше презентирана и предложена на кмета Иван Портних през 2015 година.

Ако Варна имаше действително един истински и амбициозен кмет загрижен за гражданите и града, щеше вече да генерира сумарно от 5.000 до 10.000 броя туристи на ден.  

Проекта щеше да активира леглова база неизползвана 8-9 месеца извън летният сезон в морските курорти край Варна, и чрез надграждане и изграждане на нова леглова база в бъдеще в близост до аквапарка, щеше днес да генерира постоянен поток от 600 000 до 1 200 000 туристи на година.  Проектът е мащабен и напълно иновативен за България и за Варна. Подобна концепция “четири сезона” от години се прилага успешно в Германия (Tropical Islands), Румъния ( Терме Букурещ), Гърция, Полша, Латвия, Франция (Аквапарка Aquaboulevard), Япония и даже в Норвегия (Pirbadet Waterpark) изградени на брега на самото море закрити басейни и СПА комплекси.

Крайно време е Варна да има общо обединение на всички недоволни и възмутени от безчинствата и издевателствата над Варна от Иван Портних:

1. На политически партии – не съгласни с разрухата на Варна провеждана от Герб през трите мандата на Портних;
2. На всички граждани на Варна;
3. На неправителствените организации срещу бездействието на този кмет, който от години съзнателно и методично унищожава бъдещето на нашият град.

Този призив за оставка остава отворен за присъединяване към него на Политически партии, Граждански организации и отделни граждани.

4. Всички заети компании в туристическия бранш край Варна.
5. Собственици на малки, големи хотели и концесионери на морски комплекси край Варна.

Откритото писмо – подкрепено досега от:
1) СНЦ „Клъстер Черноморска Икономическа Зона“
2) СНЦ „Бъдеще за Варна“
3) СНЦ “Защита на гражданите и държавата”.

Защо няма инфраструктура и туризъм четири сезона край Варна? Проект на СНЦ “БВ” предложен на Иван Портних още 2015 година – саботиран многократно от кмета и Община Варна за заявяване в Брюксел!

Аналогични проекти реализирани от общини Европа с европейско финансиране:

Аквапарк Pirbadet в Трондхайм, Норвегия на брега на морето с достъп за круизни кораби.

Официална позиция на неправителствена организация Клъстер Черноморска Икономическа Зона по повод заявено дарение на проект Национален център по бедствия и аварии на суша и море за 100 млн. евро с уредено финансиране от Брюксел към Президентството на Република България. Неправителствена организация Клъстер Черноморска Икономическа Зона обявява инициативен комитет за реализация на втори мост край Варна.

One thought on “СНЦ“КЧИЗ“, СНЦ“БВ“ и СНЦ“ЗГД“: Искаме отново оставката на Иван Портних заради съзнателно и методично проваляне на туристическият бранш във Варна.”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Pinterest
LinkedIn
LinkedIn
Share