ДОЙЧИН НИКОВ и СНЦ"КЧИЗ": имаМЕ План за Варна до 2030 год.

Вече 8 години се борим и успявахме да установим делови отношения с множество държавни институции на ниво София –  Президентство на Република България, Министерство на финансите, Министерство на регионалното развитие и благоустройството, Министерство на транспорта, Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура” и други инсттуции, с всички областни администрации и почти всички общини в Североизточна България. Установихме делови отношения и с общини – Аксаково, Девня и Белослав, на ниво Варна с Областна администрация Варна, Пристанище Варна ЕАД, с всички активни неправителствени организации от града, камари, клъстери, вузове, постигнахме директни контакти и подкрепа на ниво Брюксел (ЕК) в цел реализация на важни икономически и социални за града проекти с ЕС финансиране и знаем, че можем да дадем много повече. Смятаме, че е време начело на Варна да застанат хора мениджъри, които истински я обичат, вярват в потенциала ѝ и знаят как да я преобразят в модерен и европейски черноморски град за хората. Хората да имат добра жизнена среда, да имат работа, да имат икономическа сигурност, да няма безработица, града да има развита икономика, младите да имат бъдеще и професионална реализация в града, а не в чужбина. 

Д-р инж. Дойчин Ников

председател СНЦ “КЧИЗ” 

 

Скъпи съграждани, приятели,

Искаме Варна да се развива със смели крачки напред в бъдещето. Нашата мечта е Варна да бъде модерен град,  в който живеем, учим, работим, градим мечтите си и създаваме семейство, град на хората. За нас  кмета трябва да има нужните икономически и инвестиционни знания,  да е доказан мениджър или кмет с дългосрочна визия какъвто Община Варна вече 6 години практически няма. 

Град със зеленина без боклуци, с качествени тротоари, качествени улици  и без презастрояване, където се придвижваме бързо, паркираме удобно, дишаме свободно и спортуваме свободно. Амбициозен град, привлекателен за туризъм и за бизнес, опазващ историческата си памет и чуващ гласа на гражданите си. Убедени сме, че заедно можем да осъществим промяната.

 

Нашите дългосрочни приоритети
Варна да е:

✔️ град на хората
✔️ модерен, чист и подреден град
✔️ оживен град, автентичен и привлекателен за младите
✔️ град управляван в самоуправление с участие на хората
✔️ град управляван в пълна прозрачност 
✔️ град управляван държавнически в интерес на хората
✔️ икономически развит град

ПРОЧЕТИ "ПЛАН ЗА ВАРНА"

✔️ Най-подробната програма за развитие до 2030 година в историята на морската столицата – в 25 теми ще откриете над 200 конкретни мерки за решаване на проблемите в Варна част от наша “Обща Управленска програма 2023-2030 год.” за развитие на Община Варна, Пристанище Варна и Област Варна от над 180 листа чрез ЕС финансиране ОП 2020-2027.

✔️ Разработени експертно идеи и нови градоустройствени концепции вече от изпълнение в града от СНЦ “Бъдеще за Варна”, СНЦ “КЧИЗ”, други сдружения в обществена полза и експерти за ускорено икономическо развитие до 2030 година.

✔️ Това са множество дългосрочни обществени проекти вече подкрепени от 5 области и 8 общини на Североизточна България, от общини Девня, Белсослав и Аксаково, от Областна администрация Варна, от Пристанище Варна ЕАД, министерства – Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС), Министерството на финансите (МФ) и вече съгласувани с Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) и Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура” (ДППИ).

ИСКАМЕ ДА ОБСЪДИМ НАШИЯТ ПЛАН ЗА ВАРНА С ВСИЧКИ ГРАЖДАНИ И СДРУЖЕНИЯ

Варна има бъдеще, само при общо обединение на всички варненци и от екипна работа към постижими, ясни цели и точен план. Бъдещето на нашия град зависи и от теб.  Включи се!

Прочети “План за Варна”

В него сме включили конкретни мерки за подобряване жизнената среда във Варна, подобряване на стандарта на живота на варненци, важни икономически и социални мерки за ускорено развитие и за привличане на ЕС и чужди инвестиции. Сигурни сме, че в него всеки ще открие интересни предложения и идеи за своя квартал и града ни като цяло, които искаме да реализираме с ЕС финансиране.

Очакваме твоите коментари

Под всяка мярка в Плана за Варна има форма за коментари, ние искаме екипна работа и пряко участие на гражданите в дискусията, във вземането на решения в града в цел да променим града заедно, към такъв какъвто всеки ден копнеем и мечтаем да бъде. Ще се радваме да чуем всички ваши коментари – похвали, идеи, критики, предложения и експертни мнения!

Включи се в дискусията на живо

Освен провеждането на тематични и квартални дискусии, нашият екип ще бъде лично на терен във всеки един квартал на Варна. Следете календара и елате заедно да обсъдим решенията и да отговорим на всички поставени от вас въпроси.

Изцяло гражданска инициатива

Ние сме непартийни и независими кандидати, затова искаме да включим гражданите и сдруженията в обсъждането на проблемите и решенията за Варна. Обещаваме внимателно да анализираме всяко ваше предложение и да включим онези, които се доближават до нашите принципи в една обща визия за това как трябва да се развива нашият град в следващите години и изпълнявани в обществена полза проекти с ЕС финансиране.

Стани част от екипа ни

Ако вярваш, че Варна може да стане красива и модерна морска столица, сега е моментът да си активен! Включи се в нашия екип или ни подкрепи с доброволен труд. За да стане града успешен са необходими енергични съмишленици, експерти и упорита екипна работа. А ние обещаваме да се “отплатим”, с натрупан незаменим опит и участие на доказали си експерти и общественици в изпълнявани от нас в обществена полза множество проекти с ЕС финансиране, в екипа по реалната промяна на Варна и на Североизточна България.

Сподели в социалните мрежи

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Pinterest
LinkedIn
LinkedIn
Share