Loading

Уважаеми дами и господа!
Уважаеми политически партии!
Уважаеми български политици!

Изненадани сме от отправени предложения от политици и лобисти за това кой трябва да го изпълнява в изискване проекта “Национален център по реакция и управление на бедствия и аварии на суша и море” да се случи в България.

И всичко това, непосредствено след отправено предложение проекта за 100 млн. евро с уредено финансиране от Брюксел да бъде дарен отправено към Президентството на Република България и към господин Румен Радев – президент.

И всичко това, след като 5 години проекта беше изцяло саботиран за внасяне в Брюксел от абсолютно всички, саботиран от изпълнителна власт – министри, саботиран от Ангел Забуртов – генерален директор на ДП”ПИ” – вече уволнен, саботиран от областен координатор и кмет Иван Портних от политическа партия ГЕРБ. И от господин Стоян Пасев, които за над 7 години в качество на областен управител на Варна единствено ни подкрепи, като заяви писмена подкрепа в писма за подкрепа на хартия и нищо практически – не направи проекта да бъде придвижен към Брюксел.

За всеки общественик и доказал се професионалист е лична кауза и професионален дълг от борба – България да има такъв център, които пряко при едно голямо бедствие би спасил десетки животи. За нас като експерти, които са видели и участвали в отстраняване на десетки аварии е просто житейска мисия, такъв център България – да има и това е пряката причината ние да дарим, този авторски проект в една цел – този национален център да се случи възможно най-бързо в България.

Ние не търсим дивидент и не искаме обществено признание, за нас това е просто лична мисия една структура която България имаше да бъде напълно възстановена, и най-важното натрупаният многогодишен опит, патенти, учебници, апаратура, лекции и технологии – безценни по ликвидиране на всякакви аварии, да бъдат запазени и да бъдат предадени на млади и подготвени кадри определено нужни на България.

Президентската институция ще бъде гарант пред Брюксел, че проекта ще се реализира в България и всичките безвъзмездни средства 100 млн. евро до 1 евро ще се вложат в инфраструктура по проекта в цел България да има Национален център по бедствия и аварии.

Това е условието ни за дарение на авторският проект към България.

Неправителствена организация Клъстер Черноморска Икономическа Зона (КЧИЗ) в обществена полза.

Подписани:
(1) Д-р инж. Дойчин Ников, председател на СНЦ КЧИЗ
(2) Проф. Д-р инж. Николай Николаев, експерт и член на УС на СНЦ КЧИЗ
(3) Д-р инж. Борислав Николаев, експерт и съавтор на проекта.

Д-р инж. Дойчин Ников получи официална благодарност от Президентството на Република България и от името на г-н Румен Радев за извършено дарение на авторски проект Национален център по бедствие и аварии на България за 100 млн. евро с уредено 100% безвъзмездно финансиране от Брюксел. СНЦ“КЧИЗ“, СНЦ“БВ“ и СНЦ“ЗГД“: Искаме отново оставката на Иван Портних заради съзнателно и методично проваляне на туристическият бранш във Варна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Pinterest
LinkedIn
LinkedIn
Share