02.V. Градска среда – Интегриран проект – модерен базар + обществен паркинг във всеки квартал – План за Варна

Всеки европейски град се нуждае от модерна квартална (градска) среда за жителите им – с модерни спортни площадки, модерни търговски части, модерни  базари с европейски облик с богата зеленина и удобни площи за обществени прояви близко до домовете за което и ние приоритетно ще работим постоянно за град Варна. За съжаление с всеки ден в нашият град има все по-малко места свободни за застрояване или за облагородява им в кварталите.

В цел оптимално изплаване на общинските площи в кварталите, ще въведем иновативна европейска практика за пълноценно им използване като ще изработим интегриран проект за модерен базар с обществен подземен паркинг. Комплекса ще е мултифункционален като ще може да се ползва за културни събития и за всякакви обществени прояви, концерти или открити кино прояви.

Проекта ще бъде разработен като „типов“ в цел да се приложи във всеки квартал на града след реализация на пилотен проект с европейско финансиране до 55-60% безвъзмездно финансиране.

Всеки базар ще има своя уникална визия, планировка и модерен дизайн от озеленяване, ще има и планирани допълнителни модерни помещения мултифункционални, които ще се ползват и от кварталните съвети, за културни прояви, за обучение на деца, за прояви на НПО-та или за обществени дискусси по проблеми на кварталите между граждани и община.

Реализацията на проекта ще допринася значително за общинските политики на Община Варна, насочени към подобряване на квартална среда във Варна, както по политиката за изграждане на нови обществени паркинги в кварталите.

Предвижда се реализация на такива проекти на първи етап:

  • кв. Сотира – пилотен проект
  • Максуда;
  • с. Каменар;
  • след това и в останалите квартали кв. Младост, други квартали и под общини.

ИК “Бъдеще за Варна”© 9 август 2019 година

Харесваш идеите ни? Сподели ги:

Искаме да чуем твоето мнение:

Ще се радваме да чуем всички ваши идеи, предложения, критики или похвали! Коментирай и ни кажи в каква Варна искаш да живееш.

Прочети още за План за Варна на ИК “Бъдеще за Варна” …

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Pinterest
LinkedIn
LinkedIn
Share