„Разчитам на Вашето съдействие в парламента. Сигурен съм, че всеки от Вас в комисиите и пленарна зала ще подкрепи реализацията на тези проекти,  защото те не са само от местно значение, но и от регионално“, каза Николов, цитиран от Община Бургас.
 
Кметът Димитър Николов и бургаските народни представители обсъдиха общи действия за важни за града и региона проекти. Народните представители и градоначалникът се разбраха още 2017 година на всеки 6 месеца да организират срещи по проектите и проблемите на общината, които изискват подкрепата на депутатите. 
 
👉 Чували сте за подобна среща проведена на ниво община Варна за 7 или 10 години?
 
👉 Чували сте за варненски депутат да лобира за конкретни проекти на Варна в парламента?
 
👉 Чували сте за варненски евродепутат да лобира за конкретни проекти за Варна в Брюксел (ЕК)?
 
👉 Какво смятате за управник на черноморски град и местна власт, която не присъства на срещи с потенциални инвеститори, които идват от хиляди километри от чужбина да инвестират в град Варна?
 
👉 Какво смятате за управник на черноморски град и местна власт, която за 7 години свой мандат не е довел абсолютно нито един мащабен инвеститор от чужбина да инвестира в град Варна?
 
👉 Какво смятате за управник на черноморски град и местна власт, която за 7 години от свой мандат няма проведена нито една работна среща в Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) и с експерти от Брюксел по отношение за изграждане на втори мост в алтернатива на Аспарухов мост почти 50 годишен мост?
Мост днес с нулева алтернатива – без извършен основен ремонт от години, един мост целият с дупки в асфалта, един компрометиран и технически не инспектиран експертно в състояние от 2000 година във Варна, но изключително важен за 25000 жители на Аспарухово?
 
👉 Какво смятате за управник на черноморски град и местна власт, която за 7 години от свой мандат – няма днес практически никакъв проект с нужната обосновка за ЕС финансиране в шанс град Варна да има реална индустриална зона край града до 3 години?
 
👉 Какво смятате за управник на черноморски град и местна власт, която за 7 години от свой мандат няма абсолютно никакъв интерес, няма никаква визия или няма нито един идеен проект, реализиран или заявен в Европа с концепция четири сезонна, която да генерира туристи към града до 3 години? При факт от постоянен срив на туризма всяка година във Варна и в черноморските курорти до града?
 
👉 Какво смятате за управник и местна власт, която за 7 години и при куп обещания за тунели, мостове и въжени линии, няма никакво решение, няма проект, няма анализи, няма анализи за ЕС финансиране, няма обосновка за финансиране? Доказано бяга от обществената проблематиката по проблема и няма никакво решение в алтернатива на Аспарухов мост, за втори мост или за реализация на такъв проект в града до 4 години?
 
👉 Какво смятате за кмет на черноморски град и община в България с единствен действащ офис днес в Брюксел, който за 7 години от свой мандат няма презентиран нито един мащабен проект по “твърди” мерки или поне един мащабен градоустройствен проект за Варна заявен за ЕС финансиране директно в Брюксел (ЕК)?
 
👉 Какво смятате за управник на черноморски град и местна власт с вече недействащ офис в Брюксел на община, която за 7 години мандат няма доведен нито един инвеститор в град Варна, и никакви мащабни ЕС или ПЧИ инвестиции?
 
 
Това ли заслужава една морска столица на България?
 
За последните 6 години в Констанца направиха икономически и социални чудеса видими, нов мост над Дунав (канал), два нови дълбоководни терминала, крайбрежни индустриални зони над 7000 декара, пълна модернизация на 15 км крайбрежна алея и брегоукрепителни съоръжения с нова 100 м пясъчна ивица извоювана от морето изпълнено с ЕС финансиране почти – изцяло безвъзмездно, разширение и удълбочаване на пристанище, цял комплекс от нови общински социални жилища, стандарта на живот и БВП (брутен вътрешен продукт) на глава от население се вдигна значително, ПЧИ (Преки Чужди Инвестиции) достигнаха до 1 млрд.евро на години, повече от тези на цяла България за година, бяха открити нови заводи, фабрики и хиляди нови работни места. Какво постигнахме ние във Варна?
 
Това ли е потенциала на град Варна? Това ли е дългосрочната и държавническа концепция, град Варна да бъде икономическо село в България и на балканите, лишена от мащабни проекти, без никакви проекти по “твърди” мерки, без инвестиции в модернизация на товарно пристанище, без дълбоководен терминал, без нова автогара, без индустриална зона, без алтернатива във втори мост и без никакви мащабни ЕС инвестиции вече 10 (десет) години?
 

Д-р инж. Дойчин Ников, сдружение Клъстер Черноморска Икономическа Зона (КЧИЗ)

Д-р инж. Дойчин Ников, СНЦ КЧИЗ

Д-р инж. Дойчин Ников, председател на Клъстер Черноморска Икономическа Зона (bsezcluster.org), автор на мащабни проекти за Варна, подкрепени в пълен обем вече от 5 области и 8 общини от Североизточна България, от г-н Иван Портних – кмет Община Варна и от комисията „Европейски въпроси и международно сътрудничество“ към местния парламент, подкрепени и от общини Белослав, Девня и Аксаково в конкретни съгласувани проекти: ⭐ «Български Логистичен Коридор (Азия-Порт Варна-Централна Европа)» – EU Gateway за Североизточна България; ⭐⭐ «Европейски Експо Център Варна (Нов Логистичен и Реекспортен хъб към СЕЕ) за внос и износ» в близост Фериботен комплекс Варна и  ⭐⭐⭐ «Втори Аспарухов мост на две нива» съглано утвърденото трасе за втори мост заложено в действащият Общ устройствен план – Варна.


Харесваш идеите ни? Сподели ги:

Искаме да чуем твоето мнение:

Ще се радваме да чуем всички ваши идеи, предложения, критики или похвали! Коментирай и ни кажи в каква Варна искаш да живееш.

Прочети още за гр. Варна от Д-р инж. Дойчин Ников …

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Pinterest
LinkedIn
LinkedIn
Share