Д-р инж. Дойчин Ников: “От години работата на една местната власт в един успешен град отдавна не е само да поддържа кофите за боклук, асфалтиране на улици и отстраняване на дупки..”

Loading

Нито магистрали в града, нито километри асфалтирани улици, нито магистрала София-Варна, нито нови кръчми и нито нови декари паркинги на пристанището няма да ни доведат до това развитие, което едно развито пристанище с индустриални зони и с транзитни товари към Централна Европа, може да предостави във възможности и в развитие на един черноморски град – пристанище като Варна и на цяла Североизточна България.

Малко хора експертно оценяват днес, че пристанище Варна е единствената възможност за Варна, област Варна и цяла Североизточна България от икономическо бъдеще.

От години работата на една местната власт в един успешен град отдавна не е само да поддържа кофите за боклук, пътното осветление в смяна на изгорели лампи, засаждане на цветя, почистване на фонтани, изграждане на умни пешеходни пътеки – мигащи, изграждане на библиотеки с книжни архиви, или изграждане на подземна канализация, асфалтиране на улици, отстраняване на дупки, стоене и умуване на бюра в партийният дом във Варна или безумна “инвестиция” в дупки за 45 млн.лева.

Ако някой български кмет или управник от наличните днес, без експертни знания има желание да спори, може да заповяда в Констанца само на 140 км от Варна и да види каква трябва да функцията на една местна власт – социална и икономическа, и пряко в полза на гражданите и в увеличение на техните доходи, а също по реализация на в обем проекти с ЕС безвъзмездно финансиране и екипна обемна работа.

Д-р инж. Дойчин Ников (безпартиен съм).
Председател на сдружения в обществена полза – СНЦ “Клъстер Черноморска Икономическа Зона” (https://bsezcluster.org/) и СНЦ “Бъдеще за Варна” (http://e-democracy.bg/).

Д-р инж. Дойчин Ников, СНЦ КЧИЗ

Д-р инж. Дойчин Ников, председател на Клъстер Черноморска Икономическа Зона (bsezcluster.org), автор на мащабни проекти за Варна, подкрепени в пълен обем вече от 5 области и 8 общини от Североизточна България, от г-н Иван Портних – кмет Община Варна и от комисията „Европейски въпроси и международно сътрудничество“ към местния парламент, подкрепени и от общини Белослав, Девня и Аксаково в конкретни съгласувани проекти:  «Български Логистичен Коридор (Азия-Порт Варна-Централна Европа)» – EU Gateway за Североизточна България;  «Европейски Експо Център Варна (Нов Логистичен и Реекспортен хъб към СЕЕ) за внос и износ» в близост Фериботен комплекс Варна и   «Втори Аспарухов мост на две нива» съглано утвърденото трасе за втори мост заложено в действащият Общ устройствен план – Варна.

Харесваш идеите ни? Сподели ги:

Искаме да чуем твоето мнение:

Ще се радваме да чуем всички ваши идеи, предложения, критики или похвали! Коментирай и ни кажи в каква Варна искаш да живееш.

Прочети още за гр. Варна от Д-р инж. Дойчин Ников ...

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Pinterest
LinkedIn
LinkedIn
Share