Д-р инж. Дойчин Ников: “Североизточна България може да се възроди само чрез обща Черноморска Икономическа Зона, а силата необходима за нейното осъществяване са гражданите днес на България!” (“Всяка мечта ни е дадена, заедно със силата, необходима за нейното осъществяване.” ~Ричард Бах,)

Loading

Д-р инж. Дойчин Ников: “Североизточна България може да се възроди само чрез обща Черноморска Икономическа Зона, а силата необходима за нейното осъществяване са гражданите днес на България!” (“Всяка мечта ни е дадена, заедно със силата, необходима за нейното осъществяване.” ~Ричард Бах,)

🇧🇬 Д-р инж. Дойчин Ников: “Днес се навършват 10 години от една борба в обществена полза за промяна в един град, област и цяла Североизточна България!”

Преди точно 10 години се роди една идея и тя прераства за десет години в един мащабен проект от напълно гражданска инициатива и клъстер “Черноморска Икономическа Зона” – един иновативен проект за икономическа промяна и възраждане на цяла Североизточна България, обществен проект подкрепен днес официално от вече 5 области, 8 общини, Пристанище Варна ЕАД и Министерство на финанси (МФ)!

Аз, искрено се надявам, че до следващият наш юбилей 15 години –  Варна да има вече старт в проект за втори мост, да има нова индустриална зона – видима край града, пристанището да има ясна цел и бъдеще чрез развитие в дълбоководно пристанище. Града да има също и един амбициозен кмет, който най-стена заслужава които да работи градивно с всички за бъдещето на града. Един еродиран кмет и общественик, който да промени бъдещето на града в движение към една нова посока на ново икономическо бъдеще, задължително с наличен екип от млади и амбициозни хора работещи целенасочено за благото от развитие на града утре и в услуга на своите граждани днес.

Много се надявам до следващият наш юбилей 15 години – Североизточна България и черноморският регион да има нова обща икономическа зона в подобие на Тракия Икономическа Зона (ТИЗ) и обща цел. Да има нови индустриални зони нужни на всеки град днес, който зони да прерастват от налични днес проекти в реалности с една напълно готова инфраструктура за инвеститори. Едни нови стратегически нужни индустриални зони в подобие на ТИЗ, който да дадат ново развитие и ново бъдеще на този важен регион на България на Североизточна България и черноморието на България!

✔️ Пожеланията са хубави, целите са мащабни, но всичко това изисква много работа и упорство, определено и само с ваша помощ ние всички заедно можем да направим всичко това от ново бъдещето за Варна, за Североизточна България и това то да се случи утре в България!

✔️ Колкото по-рано поставим точка и приемем трезво фактите, че наличната ни днес и разпространила се почти на всякъде държавна бюрокрация няма да направи нищо мащабно и тръгнем в посока от стъпка към стъпка да променяме сами България, толкова по-рано ще променим своя живот, ще променим настоящето, и бъдещето на нашият град и държава.

✔️ Аз твърдо вярвам, че всичко е постижимо при ясна цел. Един амбициозен екип и с верни приятели, може да се промени бъдещето на Варна в нова посока, както стана от години в Пловдив. Там едно сдружение ТИЗ и един инж. Пламен Панчев основател на Тракия икономическа зона (ТИЗ) се бориха упорито 20 години за един проект за нова икономическа зона, зона която е вече факт днес там. Кой има заслуга за това от видими постижения в Пловдив? Държавата? Кмет? Областен? Управниците? Политиците? Всичко това от реализация налични днес там край Пловдив е в заслуга и само в резултат на едно упорството на един амбициозен екип (ТИЗ) и от движението им към точна цел поставена още преди 20 години!

✔️ Аз упорито се боря от 10 години към определена цел за Варна и Североизточна България за реализация на мащабни проекти на СНЦ КЧИЗ за икономчиеска промяна, но почти цялата бюрокрация на София и на тази държава, редица общини и кметове са упорито срещу развитието и новото бъдеще за един уникален черноморски, пристанищен град и цял регион на България? Как тези градове и регион да има бъдеще? Те няма да имаме бъдеще никога, ако стоим в позиция на статисти и чакаме, чакаме избори, чакаме амбициозен кмет или чакаме нов негов екип, или чакаме държавници, който днес определено ние нямаме.

✔️ Някой ще каже, че съм луд, вероятно съм луд, че чаках 20 години от някой друг промяна в България да стане, но тя не стана. Днес нямам намерение вече нещо да чакам, днес вече имам цел. Преди точно 1 години множество хора ми казваха, че проекта ми в авторство «Български Логистичен Коридор (Азия-Порт Варна-Централна Европа)» – EU Gateway е една мечта? Днес тази “мечта” в готов проект вече е подкрепен практически от цяла Североизточна България, а утре? Аз знам и съм убеден, че проекта е постижим – защото ние няма да спрем, защото има ясна цел, защото имаме решителността да го изпълним и защото подобен проект в Румъния е вече факт! Стартиран в Румъния още 2012 година или точно преди 5 години подобен проект за нов логистичен коридор промени икономически цяла Констанца, област и цялото пристанище като гражданска инцитива на едно сдружение там, подкрепено и от държавата. Ами тогава какво чакаме?

✔️ Запитайте се какво чакаме и кого чакаме в България вече 30 години? Над 6 млн. българи чакаме някой друг да промени на държавна заплата вашият град или вашето бъдеще утре?

✔️ Твърдо вярвам, че един ден в бъдещето, аз и ние от екипа на СНЦ “КЧИЗ“, СНЦ “Бъдеще за Варна” и всички амбицизни млади хора до нас и в наша подкрепа ще докажем, че не сме мечтатели, а че сме решителни хора с постижима цел в България!

🇧🇬 Ако вие, искате видима икономическа и социална промяна във вашият град или регион утре, включете си към нашата инициатива за ново бъдеще на Североизточна България. Включете се към нашите проекти в обществена полза, предложете ваша идея за промяна, пишете ни или споделете идеите и амбициите ви за промяна. Ние винаги имам нужда от млади, амбициозни и упорити хора, и само всички заедно можем и ще направим тази промяна от видим факт утре в България, а не чрез чакане. <За контакт с нас: (за контакт с нас)>

🇧🇬 Подкрепете наша кауза в обществена полза за възраждане и ново икономическо развитие на Североизточна България, на Варна и на пристанище Варна:

✔️ напишете вашият коментар в подкрепа на наш проект в изпълнение във вашият град – Варна, Белослав, Девня, Добрич или Разград;
✔️ споделете на ваши приятели за какво се борим и за нашата обществена кауза;
✔️ споделете мой експертни анализи от страница “Дойчин Ников – общественик” по важни въпроси от стратегическо значение за България и те днес да станат публично достояние;
✔️ посетете нашите сайтове на КЧИЗ и страници в социалната медия, вижте нашите публични участия по медии;
✔️ запознайте се с нашите петиции за промяна, а също множество и мащабни проекти вече изпълнение в цяла Североизточна България днес.

 

Д-р инж. Дойчин Ников, СНЦ КЧИЗ

Д-р инж. Дойчин Ников, председател на Клъстер Черноморска Икономическа Зона (bsezcluster.org), СНЦ “Бъдеще за Варна” (e-democracy.bg), автор на мащабни проекти за Варна, подкрепени в пълен обем вече от 5 области и 8 общини от Североизточна България, проект подкрепен от г-н Иван Портних – кмет Община Варна и от комисията „Европейски въпроси и международно сътрудничество“ към местния парламент, подкрепени и от общини Белослав, Девня и Аксаково в конкретни съгласувани проекти:  «Български Логистичен Коридор (Азия-Порт Варна-Централна Европа)» – EU Gateway за Североизточна България;  «Европейски Експо Център Варна (Нов Логистичен и Реекспортен хъб към СЕЕ) за внос и износ» в близост Фериботен комплекс Варна и   «Втори Аспарухов мост на две нива» съглано утвърденото трасе за втори мост заложено в действащият Общ устройствен план – Варна.

Клъстер Черноморска Икономическа Зон

Обществени медии подкрепили обществена кауза за развитие на Североизточна България (за контакт с нас):

BNT1ТВ Черно МореНова ВарнаТелевизия Добрич

Харесваш идеите ни? Сподели ги:

Искаме да чуем твоето мнение:

Ще се радваме да чуем всички ваши идеи, предложения, критики или похвали! Коментирай и ни кажи в каква Варна искаш да живееш.

Прочети още за гр. Варна от Д-р инж. Дойчин Ников ...

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Pinterest
LinkedIn
LinkedIn
Share