Loading

Организацията на СПР-СТСБ-КНСБ /Пристанищен терминал Варна-Запад/ подкрепи петицията на СНЦ”КЧИЗ” за окончателно завършване през 2020 година на Мастър плана за развитие на Пристанище Варна!

 

“Това е голяма подкрепа от всички работници и служителите на Пристанище Варна- Запад към организацията СПР-СТЦБ-КНСБ на “Петиция за окончателно завършване на мастър плана за развитие на пристанище Варна през 2020 година” стартирана от СНЦ “Клъстер Черноморска Икономическа Зона” (КЧИЗ) или на едно сдружение в обществена полза, в наше общо настояване за окончателно завършване на един крайно необходим Мастър план за Пристанище Варна, стратегически за Община Варна, за град Варна, за Област Варна и за цяла Североизточна България. Благодарим на всички работници и служителите на Пристанище Варна- Запад към организацията СПР-СТЦБ-КНСБ   /Пристанищен терминал Варна-Запад/ за подкрепата и лично благодаря на г-жа Пенка Илиева, Председател на СПР-СТЦБ-КНСБ /Пристанищен терминал Варна-Запад/”, Д-р инж. Дойчин Ников, Председател на СНЦ “КЧИЗ”

 

Цитираме дословно декларацията на СПР-СТЦБ-КНСБ  /Пристанищен терминал Варна-Запад/ :

“ДО: МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ, Г-Н БОЙКО БОРИСОВ

ДО: МИНИСТЪРА НА ТРАНСПОРТА И ИНФОРМАЦИОННИТЕ ТЕХНОЛОГИИ, Г-Н РОСЕН ЖЕЛЯЗКОВ

ДО: ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА СНЦ “КЧИЗ”, Г-Н ДОЙЧИН НИКОВ

ДО: ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА КНСБ, Г-Н ПЛАМЕН ДИМИТРОВ

ДО: ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА СТСБ-КНСБ, Г-ЖА ЕКАТЕРИНА ЙОРДАНОВА

ОТ: ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА СПР-СТСБ-КНСБ ПРИСТАНИЩЕН ТЕРМИНАЛ ВАРНА-ЗАПАД, Г-ЖА ПЕНКА ИЛИЕВА

 

ДЕКЛАРАЦИЯ

от

работниците и служителите на пристанищен терминал Варна-Запад, приета на 26.10.2020г. на заседание на КС на СПР-СТСБ-КНСБ при пристанищен терминал Варна-Запад с Протокол №15.

  След подробно запознаване и разискване на Петицията на СНЦ “КЧИЗ” ние работниците и служителите от пристанищен терминал Варна-Запад изразяваме нашата подкрепа на Петицията на СНЦ”КЧИЗ”.

   Окончателното завършване на мастър плана за развитие на Пристанище Варна ЕАД е гаранция за нашето бъдеще, затова ние не можем да стоим безучастни.

  Приемаме за абсурдно най-голямото българско пристанище да няма с години мастър план. При условие, че на 16.10.2016 г. е възложено задание към “АИС-РХДХВ” със срок за подготовка и изпълнение 435 дни и същото е приключило в срок. Забавянето на разписването му повече от две години от страна на ДППИ, Морска администрация и МТТТС, ни принуждава да мислим, че се прави с цел безнаказано да се разграбва и унищожава Пристанище Варна ЕАД. Липсата на ПУП на пристанищен терминал Варна-Запад позволява да се извършват съмнителни сделки на продажба със “УЖ” собственици явили се след 40 год. съществуване на терминала, интересно е, че те след това стават собственост на АГРОПОЛИХИМ Девня.

 С 350 милиона пряко от бюджета на РБ Държавата финансира удълбочаването на Канали 1 и 2 без търг, без ясен ОВОС къде ще бъдат изхвърлени над 8 милиона куб.метра драгирана маса. Възлагането на тази 350 милиона голяма инвестиция, без да са спазени горните изисквания се прави за облагодетелстване на конкретен частен терминал, срещу ощетяване на държавните такива.

  Манипулира се общественото мнение, че уж се прави за пристанище Варна, а действително се прави за пристанище Езерово.

   Възлагането на концесионни анализи на тъмно за двата пристанищни терминала, без да бъдат обсъждани, отново се прави, за да бъдат концесионирани от пак близки приятели.

  Абсолютно сме убедени, че до 30.01.2021 година Мастър план на Пристанище Варна ЕАД и концепция за неговото бъдещо развитие няма да има и точно това и всичките извършени безобразия ни принуждават да подкрепим Петицията.

  Превърнахте терминала Варна-Изток в Лунапарк, автомивка, паркинг, кръчми, все на ваши хора, сега апетита ви е насочен към терминал Варна-Запад.

  Уверяваме ви, че ще използваме всички позволени и не позволени средства това да не се получи. Този път сме теърдо решени да защитим Пристанище Варна ЕАД. Време е да приемите концепцията за удълбочаване на корабните места на терминал Варна-Изток, за да се гарантира неговото бъдеще, а за терминала Варна-Запад си помислете много добре. Не искаме да стигаме до крайни действия, зависи от вас, но сме решени да си браним работните места и прехраната на нашите семейства.”

С уважение:

ПЕНКА ИЛИЕВА, Председател СПР-СТЦБ-КНСБ   /Пристанищен терминал Варна-Запад/

гр.Варна, 26.10.2020 година” 

 

The project Bulgarian Logistics Corridor (Asia-Port Varna-Central Europe) - EU Gateway of the Black Sea Economic Zone Cluster (BSEZC) is set for implementation until 2027 in the Integrated Territorial Strategy for Development of the Northeast Region (NER) of Bulgaria ВАРНЕНСКА ТЪРГОВСКА-ИНДУСТРИАЛНА КАМАРА подкрепи петицията на СНЦКЧИЗ за окончателно завършване през 2020 година на Мастър плана на Пристанище Варна с дълбоководна концепция за развитие!

3 thoughts on “СПР-СТСБ-КНСБ /Пристанищен терминал Варна-Запад/ подкрепи петицията на СНЦ”КЧИЗ” за окончателно завършване през 2020 година на Мастър плана за развитие на Пристанище Варна!”

    Pingback: ВАРНЕСКА ТЪРГОВСКА-ИНДУСТРИАЛНА КАМАРА подкрепи петицията на СНЦ”КЧИЗ” за окончателно завършване през 2020 година на Мастър плана на

    Pingback: СПР-КНСБ /Пристанище Варна-Изток/ подкрепи петицията на СНЦ”КЧИЗ” за окончателно завършване през 2020 година на Мастър плана за развити

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Pinterest
LinkedIn
LinkedIn
Share