Loading

Д-р инж. Дойчин Ников получи официална благодарност от Президентството на Република България и от името на г-н Румен Радев за извършено дарение на авторски проект “Национален център по бедствие и аварии” на България за 100 млн. евро с уредено 100% безвъзмездно финансиране от Брюксел.

Проекта “Национален център по реакция и управление на бедствия и аварии на суша и море” е без аналог в България и е стартиран 2018 година от неправителствена организация Клъстер Черноморска Икономическа Зона изцяло в обществена полза.

В продължение на пет години Д-р инж. Дойчин Ников заедно с експертен екип – Проф. Д-р инж. Николай Янев и Д-р инж. Борислав Николаев са изработели цялостна концепция и проект от над 300 листа, 100 слайдове PowerPoint презентации и всички нужни 3D визуализации на центровете от инфраструктура, полигони и Специализиран център за обучение, включително и пълна обосновка за европейко финансиране.

Проекта включва не само изграждане на инфраструктура и оперативни звена за борба с бедствия – национални и регионални, включва и изграждане на Специализиран център с нужните полигони за обучение – каквито липсват в България. Включва изграждане на звено по Морско спасяване до Варна, също липсващо в България и включително реализация на действащи в реално време на системи за превенция и за ранно предупреждения срещу наводнения, които пилотни системи са реализирани и вече тествани в реални условия от експертите в Област Варна.

Цялостната реализация на проекта се придвижва да стане чрез уредено 100% безвъзмездно европейско финансиране от Брюксел, проекта е съзнателно саботиран в продължение на много години от партия ГЕРБ, техните министри и кмета Иван Портних.

Д-р инж. Дойчин Ников: Президентската институция ще бъде гарант пред Брюксел, че проекта ще се реализира в България и всичките безвъзмездни средства 100 млн. евро ще се вложат в инфраструктура по проекта в цел България да има Национален център по бедствия и аварии. Това е условието ни за дарение на авторският проект към България.

Неправителствена организация Клъстер Черноморска Икономическа Зона (КЧИЗ) призовава партиите на промяната да изразят решителност и да застанат зад позицията на гражданите относно исканата оставка на Иван Портних, като кмет на партия ГЕРБ. Официална позиция на неправителствена организация Клъстер Черноморска Икономическа Зона по повод заявено дарение на проект Национален център по бедствия и аварии на суша и море за 100 млн. евро с уредено финансиране от Брюксел към Президентството на Република България.

3 thoughts on “Д-р инж. Дойчин Ников получи официална благодарност от Президентството на Република България и от името на г-н Румен Радев за извършено дарение на авторски проект “Национален център по бедствие и аварии” на България за 100 млн. евро с уредено 100% безвъзмездно финансиране от Брюксел.”

    Pingback: Официална позиция на неправителствена организация Клъстер Черноморска Икономическа Зона по повод заявено дарение на проект “Национал

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Pinterest
LinkedIn
LinkedIn
Share