Loading

Неправителствена организация Клъстер Черноморска Икономическа Зона обявява инициативен комитет за реализация на втори мост край Варна.

Румъния: За последните 10 години край Констанца направиха два нови моста с европейски инвестиции и пълен капитален ремонт на стар мост построен 1985 година с ниско-лихвен заем от Брюксел.

България? Всичките налични експерти по мостови конструкции на Агенция “Пътна инфраструктура”, на Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) и на Института по пътища и мостове за последните 10 години – не могат да организират и не могат да изготвят един елементарен технически проект за капитален ремонт на Аспарухов мост построен преди 45 години. Абсурдно е нали? Къде са инженерите на България? Къде са експертите на тази държава?

В България 10 години политиците “строят” десетки нови мостове по избори, ама за нито един от тях няма нито един технически проект още изготвен. Резултата от тези политически балони в десетки обещания на български политици и управници е само един – българските гражданите изцяло изгубиха вярата към изпълнителната власт на България, че тя може и че тя има експертен капацитет нов мост въобще да реализира до 10-15 години в тази държава.

България е в тотален експертен колапс от пълна липса на експерти във възлови министерства. Показателно е как за последните 10 /десет/ години никой не може да реши окончателно елементарни инженерни задачи в тази държава.

Затова неправителствена организация Клъстер Черноморска Икономическа Зона обявява инициативен комитет за реализация на експертна група с конкретни цели, без участие на политици:

1) Организиране и завършване на технически проект за пълен капитален ремонт на Аспарухов мост с краен срок 2024 година за изготвяне на проекта;

2) Заявяване в Брюксел на проект с готова обосновка за реализация с европейско финансиране на втори мост край Варна от заложено трасе в ОУП-Варна с краен срок 2024 година от кандидатстване.

Нека покажем на изпълнителната власт и на българските политиците в България, че тази държава все още има можещи експерти българи!

– Ако вие сте експерт по проектиране по мостови конструкции.
– Ако вие сте експерт по сеизмично обследване на мостови конструкции.
– Ако вие сте архитект с опит по мостови конструкции.
– Ако вие сте експерт геодезист с практичен опит по инженерно обследване на мостови конструкции.
– Ако вие сте експерт по обследване и изпитване на строителни конструкции и мостове.
– Ако вие пряко сте участвали в строителството на Аспарухов мост.
– Ако вие сте опитен 3D инженерен дизайнер или експерт по Civil 3D, Autodesk 3ds Max и друг CAD-CAM софтуер.

Пишете ни и се включете в инициативата ни.  Работната групата е изцяло експертна, тя ще работи по поставените две целите в цел намиране на окончателни решения в пълна координация с изпълнителна власт, министерства и експерти Брюксел, без участие на български политици.

Подкрепете инициативата в Facebook групата “Инициативен комитет за построяване на втори мост край Варна” 

27.08.2023 година

1
СНЦ“КЧИЗ“, СНЦ“БВ“ и СНЦ“ЗГД“: Искаме отново оставката на Иван Портних заради съзнателно и методично проваляне на туристическият бранш във Варна. Д-р инж. Дойчин Ников: В Североизточна България предстои нова втора работна среща на междуведомствена работна група за “Ускорено Икономическо Развитие на Черноморска Икономическа Зона (ЧИЗ)“ за 2024 година, която ще включваща участие на всички областите и общини на целият регион!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Pinterest
LinkedIn
LinkedIn
Share