Loading

Големият проблем с индустриалните зони в България е липса на специалисти с познания от европейска практика по реализация им в Европа.

Безрезултатно над 10 години загубихме във Варна в политически обещания, в търсене на терени, в търсене на финансиране и в чакане на ПУП нереализирани, път които няма да реализира никога нужната мащабна индустриална зона на града изцяло днес липсваща. Още 2019 година поканихме експерти от Брюксел, които да изработят план град Варна да има мащабни икономически постижения и мащабни европейски инвестиции от Брюксел, за съжаление не открихме икономически грамотни градоначалници.

Варна е пред труден избор или още години лутане без икономически постижения, или гласуване от доверие на икономически грамотни специалисти с опит, с готов план и с установени контакти в Брюксел.

Много се надявам новата местна власт да постъпи мъдро и да избере сигурният път, защото град Варна няма време вече за губене – абсолютно никакво в опити.

Д-р инж. Дойчин Ников – председател Клъстер Черноморска Икономическа Зона, 11.01.2024 година
Д-р инж. Дойчин Ников: В Североизточна България предстои нова втора работна среща на междуведомствена работна група за “Ускорено Икономическо Развитие на Черноморска Икономическа Зона (ЧИЗ)“ за 2024 година, която ще включваща участие на всички областите и общини на целият регион! Клъстер Черноморска Икономическа Зона настоява за експертна работна група към Общински съвет Варна за окончателно решаване на дългосрочни проблеми на Варна до 2027 година: Аспарухов мост - завършване на капитален ремонт, нов градски мост и индустриална зона - технически проекти и финансиране от Брюксел.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Pinterest
LinkedIn
LinkedIn
Share