Loading

ТРАНЗИТНА ТЪРГОВСКА ЗОНА АД подкрепи инициатива на СНЦ “КЧИЗ” за окончателно завършване през 2020 година на Мастър плана на Пристанище Варна с дълбоководна концепция за развитие!

 

“Благодарим за подкрепата на ТРАНЗИТНА ТЪРГОВСКА ЗОНА АД към стартирана от СНЦ “Клъстер Черноморска Икономическа Зона” (КЧИЗ)  “Петиция за окончателно завършване на мастър плана за развитие на пристанище Варна през 2020 година” в наше общо настояване,  за окончателно завършване на мастър плана за Пристанище Варна и от задължително залагане в него на дълбоководна концепция за развитие на пристанището. Лично благодаря за подкрепата на г-н Юлиян Гендов – Директор на ТРАНЗИТНА ТЪРГОВСКА ЗОНА АД.”, Д-р инж. Дойчин Ников, Председател на СНЦ “КЧИЗ”.

 

Цитираме дословно декларацията на – ТРАНЗИТНА ТЪРГОВСКА ЗОНА АД:

ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА ПОДКРЕПА КЪМ ИНИЦИАТИВА НА СНЦ „КЧИЗ“

С настоящата декларация, обявяваме нашата категорична подкрепата в полза на петицията за окончателно завършване на мастър плана за развитие на пристанище Варна до края на 2020 година стартирана от сдружение в обществена полза „Клъстер Черноморска Икономическа Зона“ на адрес: https://www.change.org/port_varna

           На 16.10.2016 г. от Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура” (ДППИ) е възложено задание към “АИС-РХДХВ” със срок за подготовка и изпълнение 435 дни, които срок е напълно приключил още преди 2 /две/ години.

Приемаме за крайно тревожен факта, че най-голямото българско пристанище /Пристанище Варна ЕАД/ няма с години действащ и влязъл в сила мастър план. Също считаме, че с оглед привличане на нови транзитни товари и в цел икономическото развитие на Пристанище Варна ЕАД, е напълно уместно да бъде заложена дълбоководна концепция за генерално развитие на пристанище чрез конкретно плануване в изграждане на дълбоководни терминали в акваторията на порта, като всичко това трябва задължително да бъде заложено в изработваният мастър план на пристанището.

          “Транзитна търговска зона” АД твърдо подкрепя инициативата на СНЦ „КЧИЗ“ за дълбоководно развитие на Пристанище Варна ЕАД и за привличане на мащабни европейски инвестиции за модернизация на пристанището, което пряко ще привлече нови потенциални товари и нови потенциални клиенти (включително и за “Транзитна търговска зона”), нови потенциални инвеститори и мащабни ПЧИ (Преки Чужди Инвестиции) – определено нужни на региона и на град Варна като цяло.

                                                                                         За СД на ТТЗ:

                                                                                         Юлиян Гендов,

                                                                                          гр.Варна, 17.12.2020 година” 

 

БАН - РЕГИОНАЛЕН АКАДЕМИЧЕН ЦЕНТЪР - ВАРНА подкрепи петицията на СНЦКЧИЗ за окончателно завършване през 2020 година на Мастър плана на Пристанище Варна с дълбоководна концепция за развитие! Списание ГЕОПОЛИТИКА (статия Д-р инж. ДОЙЧИН НИКОВ): Възможностите на пристанище Варна да се превърне в „черноморската врата” на ЕС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Pinterest
LinkedIn
LinkedIn
Share